Gość crakoo Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Witam Mam problem z dużą sceną. Same modelowane obiekty mi nie przeszkadzają jest ich około 800. Problemy zaczynają się po naciśnięciu ctrl+a zaznacza mi wszystko co jest w scenie. Pokazuje mi że mam 7756 obiektów.Nawet gdy wszystkie helpersy i obiekty które mogłem zaznaczyć przez select by name, kasuję 'delete',nadal istnieją helpersy przy użyciu ctrl+a.(zapewne zbierają się z każdej importowanej sceny) jest ich 6400!!. Przy próbie skasowania wszystkich za pomocą delete zawiesza mi komputer. Jak zaznaczyć te helpersy po trochu i je po prostu skasować po kolei. Czy może ktoś pomóc [ATTACH=CONFIG]84939[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84938[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]84940[/ATTACH]
KoMic Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 zrob invert. zaznacz gejometrie i "selected save as". uzyskasz w ten sposob scene z gejometria bez helperow
Gość crakoo Napisano 2 Marzec 2012 Napisano 2 Marzec 2012 Ok.cool działa.Dzięki. Istnieje tylko ryzyko że czegoś nie zaznaczę albo mam schowane i nie zauważę itp. Jeżeli ktoś zna sposób na wyświetlenie listy takich pustych helpersów (przypominam że nie widać ich normalnie 'select by name') Albo jak zrobić je-'zaznaczalne' czyli widoczne dla zaznaczenia kursorem myszki ,to był bym wdzięczny. pozdrawiam
KoMic Napisano 4 Marzec 2012 Napisano 4 Marzec 2012 Shift+H hideuje helpersy, zostawiajac reszte dobrodziejstwa
Rekomendowane odpowiedzi