Napisano 2 Marzec 201213 l Modelując wnętrze samochodu natknąłem się na pewien problem. Mianowicie nie wiem jak zrobić szwy tapicerskie (chyba tak to się nazywa) chodzi mi dokładnie o nici przy zagięciach skóry. Załączam obrazek żeby pokazać o co mi dokładnie chodzi. [ATTACH=CONFIG]84944[/ATTACH]
Napisano 2 Marzec 201213 l geos napisał: Modelując wnętrze samochodu natknąłem się na pewien problem. Mianowicie nie wiem jak zrobić szwy tapicerskie (chyba tak to się nazywa) chodzi mi dokładnie o nici przy zagięciach skóry. Załączam obrazek żeby pokazać o co mi dokładnie chodzi. [ATTACH=CONFIG]84944[/ATTACH] Przygotuj ladna siatke bazowa, eksportuj spline'y z tegoz - przy pomocy polyboosta/graphite tool mozesz zedytowac ktore segmenty zaznaczasz i daj im grubosc. To na widok ze sredniej odleglosci. Na daleka tekstura wystarczy. Na close-up uzyj tych samych splajnow do dystrybucji na nich obiektow. Pamietaj o optymalizacji i rozdzielczosci renderu - latwo mozna przegiac z iloscia poly do ilosci pikseli, ktore maja to faktycznie pokazac. Powodzenia,