Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Jak podlaczyc dysk od laptopa do zwykłego Pc.

Bios go wykrywa, windows go wykrywa i instaluje sobie sterowniki. Ale partycji nie widac. Dlaczego tak moze byc.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Nie jestem pewien czy haslo(w laptopie) bylo do systemu, na biosie czy na twardy dysk... poprostu nie wiem. Ale z checią je podam gdyby tylko byla taka mozliwość ;)

Napisano

Mialem kiedys troszke zbawy z takimi sprawami czy ten dysk jest z laptopa IBM?

P.S. ja mialem taki problem i rozwiazalem go nastepujaco: odpalilem kompa z Aurox'a Live i tam dysk byl widoczny, wszystkie partycje, jezeli bylo na nim haslo to linux o nie grzecznie pytal, potem po restarcie Windows tez go wykrywal?? jak, niewiem... ale z haslem Okienka niebyly juz tak madre jak Pingwin...

P.S. 2 inna sprawa ze potem, po podlaczeniu dysku do laptopa, laptop niechcial z niego zabootowac... (moze to sprawa tego, ze byl to stary, zlomiasty IBM ThinkPad 760XL)... , za kazdym razem musialem sie bawic dyskietką startowa... :D

P.S. 3 jaki jest system plikow na tych partycjach??

Napisano
  • Autor

dysk jest fujitsu

A system plików fat32 chyba ten ale napewno fat.

No wlasnie windows nawets sterowniki sobie do niego zainstalowal. pokazal model itd. Ale nie ma partycji. Spróbuję na Pingwinie

Napisano

Zwierzak: codzilo mi o to, na jakim Laptopie pracowal dysk, a nie jakiej jest firmy...

P.S. Jezeli na dysku jest system to sproboj z niego zabootowac,

P.S. jak go widzi DOS??

Napisano
  • Autor

Sorki laptop napewno nie IBM cxhyba presario Prestige ?? Coś w tym stylu

W dosie nie sprawdzalem. tzn wyszedlem z 98 na innym kompie do dosu i tam go nie bylo.

A zabotowac z nie go komp nie chce ten stacjonarny. laptop zostal w serwisie a drugiego nie mam skąd zalatwic zeby spróbować na nim odpalic. A POTRZEBNE MI SĄ TE MATERIAŁY DANE. JAKKOLWIEK BY TO NIE NAZWAĆ. Musze się dostać do tego twarddziele.