Zwierzak Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Jak podlaczyc dysk od laptopa do zwykłego Pc. Bios go wykrywa, windows go wykrywa i instaluje sobie sterowniki. Ale partycji nie widac. Dlaczego tak moze byc.
Zwierzak Napisano 19 Lipiec 2004 Autor Napisano 19 Lipiec 2004 Nie jestem pewien czy haslo(w laptopie) bylo do systemu, na biosie czy na twardy dysk... poprostu nie wiem. Ale z checią je podam gdyby tylko byla taka mozliwość ;)
Mateusz Napisano 19 Lipiec 2004 Napisano 19 Lipiec 2004 Mialem kiedys troszke zbawy z takimi sprawami czy ten dysk jest z laptopa IBM? P.S. ja mialem taki problem i rozwiazalem go nastepujaco: odpalilem kompa z Aurox'a Live i tam dysk byl widoczny, wszystkie partycje, jezeli bylo na nim haslo to linux o nie grzecznie pytal, potem po restarcie Windows tez go wykrywal?? jak, niewiem... ale z haslem Okienka niebyly juz tak madre jak Pingwin... P.S. 2 inna sprawa ze potem, po podlaczeniu dysku do laptopa, laptop niechcial z niego zabootowac... (moze to sprawa tego, ze byl to stary, zlomiasty IBM ThinkPad 760XL)... , za kazdym razem musialem sie bawic dyskietką startowa... :D P.S. 3 jaki jest system plikow na tych partycjach??
Zwierzak Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 dysk jest fujitsu A system plików fat32 chyba ten ale napewno fat. No wlasnie windows nawets sterowniki sobie do niego zainstalowal. pokazal model itd. Ale nie ma partycji. Spróbuję na Pingwinie
Mateusz Napisano 20 Lipiec 2004 Napisano 20 Lipiec 2004 Zwierzak: codzilo mi o to, na jakim Laptopie pracowal dysk, a nie jakiej jest firmy... P.S. Jezeli na dysku jest system to sproboj z niego zabootowac, P.S. jak go widzi DOS??
Zwierzak Napisano 20 Lipiec 2004 Autor Napisano 20 Lipiec 2004 Sorki laptop napewno nie IBM cxhyba presario Prestige ?? Coś w tym stylu W dosie nie sprawdzalem. tzn wyszedlem z 98 na innym kompie do dosu i tam go nie bylo. A zabotowac z nie go komp nie chce ten stacjonarny. laptop zostal w serwisie a drugiego nie mam skąd zalatwic zeby spróbować na nim odpalic. A POTRZEBNE MI SĄ TE MATERIAŁY DANE. JAKKOLWIEK BY TO NIE NAZWAĆ. Musze się dostać do tego twarddziele.
Rekomendowane odpowiedzi