kolaborant Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 Hej. Czerpiąc garściami z możliwości nowego internala w Blenderze (Cycles) zastanawiam się nad zmianą karty graficznej (już znudziło mi się wyczekiwanie na obsługę mojego Radeona) Chciałbym się was poradzić jaką kartę graficzną do obliczeń GPU polecacie. Ważny jest dla mnie współczynnik cena/jakość oraz ewentualność dokupienia drugiej takiej samej karty w przyszłości. Jaką "strategię" i modele kart polecacie. Pozdrawiam
Predator Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 geforce 460 2GB / 560, a reszta w szukajce bylo juz maglowane setki razy. Szukaj uzywanych 460 2GB , z tego co wiem to chyba Chrupek ma zamiar jedna sprzedac.
Gość Chrupek3D Napisano 26 Marzec 2012 Napisano 26 Marzec 2012 ma, ale jeszcze sie zastanawia, bo wtedy będę wolny w Cycles, a teraz mam przewagę :-) a poważnie to rozważam tandem gtx460 + setsungen 2 (nierozpakowany). Inaczej mi sie nie opłaca, bo co ja z nim później zrobię :/ Jak kolega zainteresowany to możemy pogadać.
Rekomendowane odpowiedzi