Napisano 3 Kwiecień 201212 l Witam wszystkich c: Forum zostało mi polecone na deviantArcie przez Telthonę już jakiś czas temu, ale dopiero teraz zdobyłam się na wrzucenie swoich prac - wcześniej nie wydawały mi się "godne", z resztą teraz też nie, ale stwierdziłam że może przynajmniej się czegoś nauczę ;) A ponieważ do nauczenia się mam sporo, będę przewdzięczna za każdą pomoc :)
Napisano 3 Kwiecień 201212 l Mniemam iz masz jakis bardzo kiepski monitor albo malujesz na laptopie, bo gamma jest tu mocno zaburzona. Widze troche problemow z perspektywa przy obiektach wykonania ludzkiego i troche brakow w wiedzy anatomicznej ( swiatlocien miejscami polozony dosc abstrakcyjnie ) a tak ogolnie to jest niezle, kobitki ladne wiec jest ok :)_ Teraz tylko przec na przod. EDIT: Jesli uzywasz programu Corel Painter, to twoj problem z gamma mozna rozwiazc ustwiajac profil kolorow adobe rgb.
Napisano 4 Kwiecień 201212 l Monitor mam dobry, ale spróbuję go jakoś inaczej skalibrować bo jest nowy i może ustawienia domyślne są jakieś nie teges, niemniej moje rysunki są niestety zazwyczaj słabo skontrastowane i "blade", chociaż staram się nad tym pracować. Rysuję w Paint Tool SAI ale jakieś proste poprawki robię w Photoshopie, i tam też zmieniłam levele na auto - nie wiem, czy o to chodziło, w każdym razie po zabiegu pracka wygląda tak: