Krzychu78 Napisano 10 Kwiecień 2012 Share Napisano 10 Kwiecień 2012 (edytowane) Mam postac do ktorej wymodelowalem spodnie, koszule i pulower (gotowa skorupa bez szwow). Spodnie zachowuja sie jeszcze w miare, choc kolano wychodzi na zewnatrz, kiedy animuje unoszenie nogi (offset mam na 4). Koszula i pulower znikaja po nacisnieciu Simulate. Wszystko ustawione tak samo. Probowalem z TutboSmooth i bez, nad Cloth i pod. Komputer zawiesza sie czesto (a jest bardzo dobry). Dlaczego ? [ATTACH=CONFIG]85654[/ATTACH] Edytowane 10 Kwiecień 2012 przez Krzychu78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu78 Napisano 5 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2012 po dlugiej przerwie wrocilem do tematu CLOTH. Ten sam czlowieczek i te same spodnie. Jedynie te dzialaly zawsze dosyc dobrze, ale koszula tylko raz. Nie wiem dlaczego. Sposob symulacji zawsze byl ten sam. Koszulka nowa i wszystko dziala i to nie tylko raz. Teraz mam inne zadanie nad ktorym sie glowie i nie moge znalesc odpowiedzi: Jak symulowac aby koszula i spodnie oddzialywaly na siebie zgodnie z prawami fizyki Maxa ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi