Napisano 12 Kwiecień 201212 l Witam Serdecznie! Jestem studentem psychologii na Uniwersytecie Gdańskim i prowadzę badania do pracy magisterskiej. Ponieważ sam interesuję się również grafiką i rozważam różne ścieżki kariery jako cel obrałem grafików zatrudnionych na umowę o pracę oraz grafików freelancerów. Porównując obydwie grupy staram się znaleźć odpowiedzi na takie pytania, jak: - Czy praca w domu więcej problemów rozwiązuje, czy może dokłada? - Czy decydując się na karierę freelancera będziemy bardziej zadowoleni z życia? - Który rodzaj zatrudnienia wiąże się z większym stresem? - W jaki sposób każdy z nich wpływa na życie osobiste? - Co zyskujemy pracując na etat? W związku z tym zwracam się do Was z prośbą o przeznaczenie najbliższej wolnej chwili na wypełnienie podanej niżej ankiety. Jej uzupełnienie zajmuje około 12 - 20 minut. Dla uzyskania wiarygodnych wyników potrzebuję 120 osób, które pracują w swojej branży przynajmniej rok, dlatego każda osoba, która zgodzi się na jej wypełnienie, jest dla mnie ważnym i wartościowym respondentem. Szczególnie ważne są dla mnie osoby zatrudnione na etat i pracujące w biurach, ponieważ przeważnie nie ma do nich bezpośredniego kontaktu i muszę liczyć na uprzejmość osób trzecich. Adres ankiety, to: http://moje-ankiety.pl/respond-18694/sec-t1bva1iG.html wymagane hasło: badanie2012 Ankieta jest anonimowa. Każdy zainteresowany wynikami może na jej końcu podać adres mailowy, na który zostaną one wysłane niedługo po zebraniu odpowiedniej ilości wypełniających. Z góry dziękuję za udział! Pozdrawiam, Tomasz Bogusz PS Jeśli znacie Państwo osoby pracujące jako graficy freelancerzy lub pracujący na etat i moglibyście przesłać im tę wiadomość, byłbym podwójnie wdzięczny :)