goras Napisano 25 Kwiecień 2012 Share Napisano 25 Kwiecień 2012 Witam. Mam problem z przeskalowaniem sceny a mianowicie potrzebuję mieć scenę w metrach. Scena ma ustawione w units setup -> system unit setup -> 1unit= 1,0 centimeters. W scenie są zrigowane, animowane postacie, użyty jest plugin craft director studio do animacji pojazdów a także elementy otoczenia czyli budynki. Gdy stawiam boxa o wymiarach 1 metr to jest jest w dobrej skali. W momencie kiedy w system units setup zmieniam na 1unit= 1,0 meters gdy stawiam box o rozmiarze 1 metra jest on mikroskopijnie mały w porównaniu do całej sceny a nie zmieniając jego wielkości przy tej scenie pokazuje że ma 100 metrów na ścianke. Zbudowałem scenę w centymetrach i nie wiem czy jest możliwośc zamiany jej na metry bez uszkodzenia jej elementów. Po zaimportowaniu sceny w centymetrach do nowego projektu gdzie mam ustawione metry Max pyta się : - Rescale the File Objects to the System Unit Scale? - Adopt the Fil Jeżeli zaznaczę rescale to postacie i animacja pojazdów psuje się a otoczenie , budynki drzewa skalują się w porządku. Czy istnieje możliwośc zaadoptowania sceny w centymetrach do projektu gdzie są metry bez uszkodzenia jej elementów? Czy jest różnica w długości przeliczania klatek sceny w 1unit= 1,0 centimeters a sceny 1unit= 1,0 meters ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi