Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Postanowiłem zacząć przygodę z 3D sculptingiem i jest to mój drugi model (rzecz jasna nieukończony, a w sumie to i ledwo zaczęty). Prosiłbym bardzo wszelkich speców od anatomii, zarówno ludzkiej, jak i kociej/zwierzęcej o jechanie po mnie równo i dawanie porad jak to poprawić :) Jestem wręcz pewien, że błędów jest tu bardzo dużo, ale jak ktoś ma jakieś pomysły, co możnaby dodać, poprawić/zmienić, to bardzo prosiłbym się nimi podzielić.

[ATTACH=CONFIG]86211[/ATTACH]

Będę na bieżąco updatował.

• Odpowiedzi 12
  • Wyświetleń 2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

cięzko cos doradzic .. wrzuc wiekszego screena z przodem i tylem ..bez wlaczonej perspektywy

Napisano
  • Autor

Ok, przesyłam bez perspektywy w 3 rzutach.

[ATTACH=CONFIG]86214[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]86213[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]86212[/ATTACH]

Napisano

malo definicji o ktora mozna sie zaczepic .. niema zarysowanych posladów .. niema zarysowanych najszerszych grzbietu .. ogólem dobra baza do wchodzenia w detal..

Napisano

sprobuj pozmieniac cos w anatomii, zrob nogi jak u fauna tylko kocie przeciwstawne(lapy zamiast stop), sprobuj barki zrobic bardziej "ostre" takie kocie

masz spore pole do popisu

Napisano
  • Autor

Na razie brałem się głównie za głowę - należałoby coś jeszcze tam zmienić? Od boku wydaje mi się że całkiem kocio wygląda, ale od przodu jest jakoś dziwnie i nie wiem ciągle co to jest, że mi się nie do końca podoba :/

Napisano

no wiesz ja kocura z nogami i rekami czlowieka to jeszcze nie widzialem, ale po wsiach zapewne przerozne rzeczy sie widuje......

Napisano
  • Autor

Zrobiłem tak jak mówiłeś - dorobiłem te faunowe stopy ;P Proporcje w miarę dobre? Dorobiłem mu też pazury, twarz myślę że już ok, a ciała jeszcze nie rzeźbiłem jakoś dokładniej. Szkoda tylko że w sculptrisie nie można użyć obrazka jako referencji. Z drugiej strony, to mam też mudboxa, ale jakoś go nie ogarniam, a zbrush płatny - nawet w wersji studenckiej :(

[ATTACH=CONFIG]86236[/ATTACH]

Napisano

Hej.

Wg mnie lepiej by to wyglądało, jakbyś zrezygnował z części nogi od kolana do kostek na rzecz samej "faunowej" stopy, oczywiście wydłużając co nieco. Poza tym troszkę bym odchudził szyję od strony pleców.

pozdros

Napisano
  • Autor

Nogi zostawiam takie jakie były, podobnie z szyją bo to ma być koks :P Poniżej render tego, jak to obecnie wygląda. Prosiłbym jeszcze o jakieś rady :)

[ATTACH=CONFIG]86329[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]86330[/ATTACH]

Edytowane przez Aethersis