Isfet Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 Witam, mam bardzo prozaiczny problem jednak nie wiem co może być tego przyczyną. Tak się składa że mam nowego laptopa i zainstalowałam na nim 3D maxa. Gdy chcę wejść w okno "move" aby precyzyjnie ustwić obiekt nic mi nie wyskakuje, nie wiem czy to jest problem laptopa, oprogramowania, myszki, czy ja poprostu nie porafię tego osługiwać (klikam prawym przesuwam kursor tam gdzie jest "move" i klikam prostokącik koło move - na poprzednim kompie mi wszystko działało na tym nie). Jeśli ktoś ma pomysł co może być przyczyną moich boleści prosze o odpowiedź będę sprawdzać do skutku, ew proszę o informację jak mam wejść w tą opcję bez używania menu kontestowego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 prostokacik kolo move? chodzi ci zeby sie pokazalo okno gdzie mozna z klawiatury wpisac przesuniecie? Albo poporostu kliknij prawym na ikonce Move, albo jak masz move wybrany nacisnij F12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isfet Napisano 22 Maj 2012 Autor Share Napisano 22 Maj 2012 tak chodzi o wpisanie z kalwiatury "move" - klikałam prawym na "move" - poprostu znika - majac wybrane move wciska F12 - nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 22 Maj 2012 Share Napisano 22 Maj 2012 jedyne co moge powiedziec to "u mnie dziala". Mozliwe ze gdzies przypadkiem ci to okienko poza ekran wyskoczylo, sproboj takiego skryptu: http://www.scriptspot.com/3ds-max/scripts/reset-3ds-max-windows Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Isfet Napisano 22 Maj 2012 Autor Share Napisano 22 Maj 2012 mi nie działa tak jak chcę, jednak udało mi się rozwiązać ten problem... przecież na dolnej listwie po prawej mam współrzędne XYZ które mogę ręcznie modyfikować, i wcale nie potrzebuje "wyskakującego okienka move" :P Dziękuję za chęć pomocy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi