ognisty Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 hi, jak większośc zapewne wie ja się dopiero ucze więc oczekuje wyrozumiałości ;] ostatnio zachciało mi się bawić vrayem - i się bawie, ale coś bezskutecznie, bo żadnej radości mi to nie daje ;o. Na jednym z tutorialów o HDRI wyczytałem jak ładnie oświetlić sobie scenke, no i lux, zaczynam robić jakw tutku, ale do momentu gdzie trzeba wybrać mapę VrayHDRI... hmmm i jest problem, bo ja jej nie mam ;/. Mam zainstalowany VRayFree 1.09.03n i nie wiem czy potrzebuje jeszcze jakiegoś plugina nowego czy coś, może coś trzeba ustawić jeszcze w maxie, no nie wiem. Co więc trzeba zrobić żeby wszystko było OK? oczekuje jakieś pomocy :) Help and, please, don't laugh.
Bzyku Napisano 27 Lipiec 2004 Napisano 27 Lipiec 2004 Jak dobrze pamietam to vray free jest pozbawiony HDRI. W vray demo jest napewno
ognisty Napisano 27 Lipiec 2004 Autor Napisano 27 Lipiec 2004 hmm.. próbuje sobie ściągnąć Demko Vray'a a tu jakiś e-mail trzeba najpierw do nich wysłać :| . Nie ma jakiegoś innego źródła skąd można ściągnąć bez żadnych "ceregieli"?
Rekomendowane odpowiedzi