Godzil Napisano 2 Czerwiec 2012 Napisano 2 Czerwiec 2012 Cześć! Jestem szczęśliwym użytkownikiem tabletu Wacom Intuos 4 L. Mój obszar roboczy jest już trochę wyeksploatowany i zaczyna rysować się nie najlepiej. Zakupiłem zatem folię na obszar roboczy, jednak od niektórych użytkowników dowiedziałem się, że na nowym modelu taka już jest i najpierw należy ją zdjąć zanim założy się nową! Jednak mam nie lada problem w ogóle ją wyczuć, namacać i zdjąć. Nawet z rysunkiem pomocniczym który wygrzebałem w internecie. Moje pytanie zatem brzmi; czy jest możliwość, że akurat mój takiej folii nie ma i rysowałem po obszarze roboczym? Jeśli tak, to czy to bardzo źle? Mogłem sobie coś zniszczyć? A jeśli mój faktycznie ma taką folie na sobie, jak to kurcze sprawdzić lub skutecznie zdjąć?! Naprawdę nie daje sobie z tym rady, bardzo proszę o pomoc. Pomoc techniczna WACOMa nie odpisała, w internecie również nie wiele znalazłem. Będę wdzięczny za pomoc Pozdrawiam!
viater Napisano 4 Czerwiec 2012 Napisano 4 Czerwiec 2012 Ja mam XL i nie miałem żadnej ochrony na tablecie od nowości. Na stronie ctrlpaint.com facio mówił, żeby kupić sobie i nakleić folię od Ipada. To spowolni zużycie rysików. Faktycznie działa. Tyle że nie ma takich folii jak na mój duży tablet.
Rekomendowane odpowiedzi