Piotreq91 Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 Witam Mam dziwny problem. Moja scena składa sie z kilku scian i mebli które zrobiłem sam. Jedynym modelem zaimportowanym z neta jest drzewko bonsai które ma jakieś 500 000 wierzchołków(już z niego korzystałem i było ok). Problemem jest to że plik z tą sceną zajmuje 300MB na dysku a po uruchomieniu zajmuje 8GB Ramu. Nie ma żadnych ukrytych modeli. Chciałem zaimportować wszystkie modele do innego pliku bo myślałem że to rozwiąże problem ale niestety nic to nie dało. Po zaimportowaniu choćby jednego modelu z tej sceny max zaczyna zamulać i zajmuje cały ram. W czym może być problem? Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasjogabonito Napisano 6 Czerwiec 2012 Share Napisano 6 Czerwiec 2012 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=81689 ??? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotreq91 Napisano 6 Czerwiec 2012 Autor Share Napisano 6 Czerwiec 2012 no właśnie. Wiedziałem że był taki temat ale jakoś nie mogłem znaleźć. Dzieki wielkie, problem rozwiązany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi