Napisano 4 Lipiec 201212 l Witam, Jestem tu nowy na forum jak i w robieniu czegokolwiek w 3ds maxie. Wcześniej tylko dłubałem w sketchupie. To efekt pierwszych prób i błędów opartych w kilku przypadkach na tutorialach. Wiem, że materac kanciasty, za mała rozdziałka za oknem i satyna coś się nie "leje". 3ds max + v-ray 1.50 Mam nadzieję, że udzielicie jakiś rad, gdzie szukać co poprawać jak się skillować itd:)
Napisano 5 Lipiec 201212 l Siema. Jest parę rzeczy do poprawy. Widok do wymiany za oknem dobra tekstura to podstawa sukcesu. Uważaj na proporcje. Mapowania na łóżku do poprawy. W otworach okiennych szyba jest do ściany przymocowana?
Napisano 5 Lipiec 201212 l Siema. Jest do ściany choć nie powinno. Zajmę się stolarką jak najszybciej. Co do mapowania chodzi o to, żeby zwiększyć powtarzalność tekstury ?
Napisano 5 Lipiec 201212 l Kiedy wy sie nauczycie ze takie nazywanie wątków wcale nie wpływa dobrze na ich popularnosc:P Najbardziej rażą chyba te ramy okienne.
Napisano 5 Lipiec 201212 l Ja jestem pod wielkim wrażeniem jeśli jest to twoja 1 praca w 3ds . Co do poprawek to zmienił bym tło za oknem. pozdrawiam, GM
Napisano 5 Lipiec 201212 l Co do mapowania chodzi o to, żeby zwiększyć powtarzalność tekstury ? No chyba, że widziałeś gdzieś takie gigantyczne słoje;)