jin454 Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Witam postanowilem zrobić model człowieka z wbudowanym szkieletem więc mam parę pytan odnośnie kontroli takiej postaci i nie tylko 1. wstawienie szkieletu nie było problemu ale ubranie ;/ da się jakoś przypisać ubranie do modelu postaci ? przypisanie do szkieletu powoduje wpadanie w wielu miejscach ubrania w "ciało". 2. Garment maker mam mały problem z tym narzedziem (ale dośc irytujący) bardzo czesto przy zrobieniu elementu nadaniu mu modyfikatora i poustawianiu paneli nie można utworzyć ani jednego seams - w długości odcinka zaraz po nadaniu modyfikatora zamiast 0.000 pojawia się 0000000000000 i po zabawie mośe ktoś mi powiedzieć od czego to zależy ? jakis bug w programie czy co ? 3. Czy jest możliwość ukrycia szkieletu przed rengeringiem ale pozostawienie jakiś elementow do poruszania nim w viewporcie ? na razie tyle z góry dzieki za odpowiedź Pozdrawiam
Mozo Napisano 30 Lipiec 2012 Napisano 30 Lipiec 2012 Mogę Ci udzielić odpowiedź na trzecie pytanie - we właściwościach obiektu wyłącz opcję "renderable".
Rekomendowane odpowiedzi