Napisano 3 Sierpień 200420 l hej! mam pytanie - nie wiem czy ktos juz go nie zadal (jesli tak to prosze o odnosnik do odpowiedzi): czy mozliwe jest wykonanie odbicia swiatla od np plaszczyzny? pewnie tak - tylko ze ja nie wiem jak mam to zrobic... :/ dla dalszego wyjasnienia podam przyklad: chce zrobic strumien swiatla z volume light ktory odbija sie od plaszczyzny pochylonej pod jakimstam kątem i zmienia kierunek i w zaleznosci od zmiany kąta polozenia plaszczyzny...
Napisano 3 Sierpień 200420 l nie wiem czy sie da, ale najprosciej byloby dac swiatlo w miejscu, gdzie strumien ma sie odbijac i skierowac je w strone, w ktora ma "biec" to volume. (ja tak zrobilem)
Napisano 3 Sierpień 200420 l Autor heh no tak Mulczas - najprosciej..... ale co np jak chce zrobic kule (np taka jak w dyskotece) od ktorej odbija sie swiatlo i daje efekt rozblysku w pomieszczeniu... to jest dopiero problem...
Napisano 4 Sierpień 200420 l Autor volume caustics... no tak... hehehe tylko diabel tkwi w szczegolach zawsze :) ale dzieki poszukam se czegos o tym