Napisano 4 Sierpień 200420 l Czesc mam pytanie odnosnie znieksztalcania lini powstalych przy tworzeniu siatki, poniewaz po komendzie sweep along 2 rails chcialbym troche znieksztalcic linie ktore powstaly , ale za chiny nie wiem jak to zrobic probowalem juz wsyztskiego i nic mi do glowy nie przychodzi. Jesli to pomoze staram sie zrobic tego garbusa z rhino3d.com. Najlepiej gdyby ktos byl by tak mily i zamienil ze mna slowko na gg bo chyba i tak nie rozumiecie tego co napisalem :P. Dzieki z góry za info
Napisano 4 Sierpień 200420 l Nie tyle znieksztalcic co uzyskac odpowiednią bryle. wiec tak musisz tak jak w tutorialu suurlanda usunąc pare isopram a robi sie to tak samo jak dla zwyklych krzywych czyli komenda "removeknot" tylko musisz zaznaczyc tego surfa . dalej to trzeba to poukladac najlepiej moveUVN i poruszac odpowiednie punkty w ktorąs strone jak uda ci sie zrobic tak dwa blotniki to reszta pojdzie ale to są podstawowe elementy w ty VW i nanich sie wszystko opiera wiec muszis sie postarac zeby byly jak najbardziej idealne