Napisano 19 Sierpień 201212 l Witam, poszukuję karty graficznej do mojego PC. Komputer głównie wykorzystywany jest do 3D Maxa. Konfiguracja: [TABLE=class: grid, width: 500, align: left] [TR] [TD]MOBO[/TD] [TD]Asus P8P67 PRO[/TD] [/TR] [TR] [TD]CPU[/TD] [TD]i7 2700k (jeszcze bez OC)[/TD] [/TR] [TR] [TD]Chłodzenie[/TD] [TD]Noctua NH-D14[/TD] [/TR] [TR] [TD]RAM[/TD] [TD]16GB GoodRam DDR3 CL9[/TD] [/TR] [TR] [TD]SSD[/TD] [TD]Crucial 128GB (SATA3)[/TD] [/TR] [TR] [TD]HDD[/TD] [TD]Seagate 1TB (SATA3)[/TD] [/TR] [TR] [TD]PSU[/TD] [TD]Corsair 750 TX (750W z myślą o SLI w przyszłości)[/TD] [/TR] [TR] [TD]Obudowa[/TD] [TD]Zalman Z11 Plus[/TD] [/TR] [TR] [TD]DVD[/TD] [TD]LiteON iHas 124 rev.B[/TD] [/TR] [/TABLE] Sytuacja wygląda tak, że zamówiłem Evga GTX 570 SC ale karta przyszła w takim stanie, że skorzystałem z prawa odstąpienia od umowy w ciągu 10 dni i odesłałem kartę. Teraz jestem zmuszony do Radeona X300 i normalne zamówił bym GTX 570 z innego sklepu ale ostatnio wyszedł GTX 660, który jest nieznacznie droższy a wygląda na dużo wydajniejszego. W takiej sytuacji sam nie wiem co brać, budżet to ok. 1300zł, może polecicie mi coś polecicie. Dane techniczne EVGA GTX 660 Ti SC Cena w Morele.net -->1379 Dane techniczne Evga GTX 570 SC Cena w Morele.net -->1165 Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam.
Napisano 21 Sierpień 201212 l Jesl ichcesz renderowac na GPU to 570 wypadnie lepiej. Jesl inie interesuje Cie rendering na CPU a tylko viewport itp to wiekszej roznicy nie bedzie.