Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hejka, moze glupie pytanie ale: czy da sie, skopiowac pozycje, rotacje z jednego obiektu na drugi? Pomyslalem ze mozna by tez kopiowac klucze animacji z jednego obiektu na drugi, ale tez nie widze takiej opcji. Ani na standardowym timelinie ani na graph editorze nie widze nigdzie opcji w stylu "copy" czy "clone".

Ogolnie to chodzi o to ze mam prosty szkielecik, i chce skopiowac prawa strone na lewa. O ile w bipedzie jest automatyczna funkcja na takie cos, to nie mam pojecia czym potraktowac bonsy by uzyskac to samo.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 857
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Można zrobić Align jednego obiektu do drugiego. W menu można wybrać nie tylko "align position" ale także "align orientation" oraz "match scale". Nie rozumiem dokładnie co chcesz uzyskać, więc nie wiem, czy to rozwiązanie jest ok.

Napisano
  • Autor

Align to nie to, ale dzieki za checi.

Wsumie temat zalozony dosc dawno i w miedzyczasie znalazlem polowiczne rozwiazanie. W graph editorze, w "drzewku" mozna wejsc w dana transformacje jak rotation, posytion itp. i skopiowac calego tracka do innego obiektu. Z tego co wiem jednak nie da sie kopiowac pojedynczych kluczy.