Pawkiller Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Chciałby stworzyć efekt zderzenia samochodu z murem. Nie wiem w jaki sposób zanimować karoserię. Chodzi mi o wgniatanie. Najlepiej byłoby w reactorze ale narazie nic nie moge wykombinować. Może ktoś wie jak to zrobić?? Próbowałem z soft body i cloth:(
kolopek Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Można też morphem , tylko trzeba zrobić kilka etapów. Ktoś kiedyś pisał jak tego używał, do animacji zderzenia dwóch lokomotyw, ale już nie pamiętam.
Pawkiller Napisano 7 Sierpień 2004 Autor Napisano 7 Sierpień 2004 Może to głupie ale nie kojarze co to lattice:P
dr Ug Napisano 7 Sierpień 2004 Napisano 7 Sierpień 2004 Tfu, pomylilem z Majka. Chodzilo mi o FFD (Free-Form Deformation) Modifiers, ale nie wiem czy sie nadadza. Morpher rzeczywiscie wydaje sie niezlym rozwiazaniem.
Pawkiller Napisano 8 Sierpień 2004 Autor Napisano 8 Sierpień 2004 Może i morpher by się nadał tylko że podczas symulacji późniejszego dachowania ciężko byłoby nad wszystkim zapanować{za dużo zmian w kształcie nadwozia} Może jednak da się coś zrobić w reactorze??
KLICEK Napisano 8 Sierpień 2004 Napisano 8 Sierpień 2004 nigdy nie probowalem zrobic cos podobnego ale moze bys uzyl zwyklych kosci z boxow ustawionych na przednim zdezaku ustawionych na not renderable potem skin i dla jednego boxa ustawiasz envelopa tak zeby zachodzil na inne kosci potem weight tejblem ustawiasz strefu zgniotu , ale moge sie mylic :)
THE MANYSH TRAFO Napisano 9 Sierpień 2004 Napisano 9 Sierpień 2004 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=7704 moze to pomoze!
Pawkiller Napisano 9 Sierpień 2004 Autor Napisano 9 Sierpień 2004 Dzięki za link MANYSH TRAFO. Przybyłem, poczytałem i użyłem:)
Rekomendowane odpowiedzi