Napisano 7 Sierpień 200420 l Chciałby stworzyć efekt zderzenia samochodu z murem. Nie wiem w jaki sposób zanimować karoserię. Chodzi mi o wgniatanie. Najlepiej byłoby w reactorze ale narazie nic nie moge wykombinować. Może ktoś wie jak to zrobić?? Próbowałem z soft body i cloth:(
Napisano 7 Sierpień 200420 l Można też morphem , tylko trzeba zrobić kilka etapów. Ktoś kiedyś pisał jak tego używał, do animacji zderzenia dwóch lokomotyw, ale już nie pamiętam.
Napisano 7 Sierpień 200420 l Tfu, pomylilem z Majka. Chodzilo mi o FFD (Free-Form Deformation) Modifiers, ale nie wiem czy sie nadadza. Morpher rzeczywiscie wydaje sie niezlym rozwiazaniem.
Napisano 8 Sierpień 200420 l Autor Może i morpher by się nadał tylko że podczas symulacji późniejszego dachowania ciężko byłoby nad wszystkim zapanować{za dużo zmian w kształcie nadwozia} Może jednak da się coś zrobić w reactorze??
Napisano 8 Sierpień 200420 l nigdy nie probowalem zrobic cos podobnego ale moze bys uzyl zwyklych kosci z boxow ustawionych na przednim zdezaku ustawionych na not renderable potem skin i dla jednego boxa ustawiasz envelopa tak zeby zachodzil na inne kosci potem weight tejblem ustawiasz strefu zgniotu , ale moge sie mylic :)