tetunio Napisano 9 Wrzesień 2012 Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Jak zrobić efekt odbić taki jak np płyta cd. Chodzi mi o to, żeby wyglądało jak aluminium gdzie odbicia rozchodzą się ze środka a nie biegną przez cały obiekt, czyli okrągłą płytkę. Myślę, że chodzi chyba o gradient ramp z efektem spiral tylko nie bardzo wiem do którego slotu go włożyć (arc&design mat.). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k Napisano 9 Wrzesień 2012 Share Napisano 9 Wrzesień 2012 http://www.evermotion.org/tutorials/show/7875/anisotropic-shader-tutorial-using-vray-1-5-final-sp-1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tetunio Napisano 9 Wrzesień 2012 Autor Share Napisano 9 Wrzesień 2012 Dzięki Tom3k. Co prawda w mental rayu renderuje ale rozkminiłem. W arc&design gradient ramp dałem w anizotrop rotation. Nie wiem tylko jak bitmapę ułożyć w ten sam sposób. W tym tutku jest napisane, żeby dać uvw map cylindric na obiekt. Robię tak ale mapa nałożona jest normalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi