Napisano 8 Sierpień 200420 l Modeluję twarz problem jest taki, że robię tylko połowę twarzy druga połow to integralna kopia. Gdy ustawiam kolory te same dla obu połówek to jedna połowa jest jaśniejsza a druga ciemniejsza. Gdzie może być problem i jak to zmienić? Odrazu pytam jak przyczepić vertexa do lini siatki oraz wybełnić dany obszar siatki płaszczyną czy jakoś tak to się nazywa :) Chodzi o wypełnieni dziury przez create face.
Napisano 8 Sierpień 200420 l Vertex'y laczysz ze soba dzieki opcji Weld. Dziury po zaznaczeniu zalepiasz opcja Cap. Ja osobiscie do zrobienia drugiej polowki twarzy uzylbym modyfikatora Symmetry. Pozdro
Napisano 8 Sierpień 200420 l Ja drugą połówkę twarzy mam tylko jej kolor jest wyraźnie jaśniejszy nawet po ustawieniu tego samego na obu połówkach i w tym problem
Napisano 8 Sierpień 200420 l Heh, glupia sytuacja. Szczerze to nie mam pojecia dlaczego tak jest, ale sprawdz moze to wina swiatla, albo jakis obiekt jest pomiedzy dwoma polowkami... Najlepiej jak dalbys screen'a. Poprobuj z tym swiatlem, dodaje np. jeszcze jedno.