Napisano 20 Wrzesień 201212 l Mam nietypowy problem - przygotowuje srodowisko testowe dla algorytmów wykrywania glebi w obrazie (cos na wzór Kinecta). Uzywałem już wczęsniej programu 3ds MAX w celu przygotowania obrazow testowych, ale tym razem chcialbym ten proces nieco zautomatyzowac - oto jak mialoby to wygladac (bez wdawania sie w zbytnie szczegoly): 1. zewnetrza aplikacja wybieralaby projekt stworzony wczesniej w 3ds MAX 2. zgodnie z jakimis wytycznymi (pobranymi np. z zewnetrznego pliku testowego) okreslone obiekty w scenie bylyby przesuwane w okreslone polozenia, swiatla wlaczane lub wylaczane, itp. 3. 3ds MAX wykonywalby render zmodyfikowanej sceny i wypluwal plik na dysk twardy 4. aplikacja testowa pobieralaby plik i podawala go na wejscie testowanego algorytmu przetwarzania obrazu Kroki 2-4 powtarzane bylyby w petli az do uzyskania okreslonej ilosci plikow testowych Problem w tym, ze nie za bardzo wiem czy mogę (a jeżeli tak to jak) sterowac dzialaniem 3ds MAXa z zewnatrz ? A moze to niemozliwe i musze skorzystac z jakiegos innego rozwiazania ? Licze na to, że osoby duzo bardziej obyte z tego typu oprogramowaniem pomoga mi w tym problemie. Z góry dzięki za wszelka pomoc.