Napisano 5 Marzec 200322 l Witam wszystkich przybyszów !!! Mam takie pytanie dotyczące renderowania przy pomocy dwóch komputerów z tym że jeden komp pracuje na Athlonie a drugi na Pentiumie czy komputery o różnych typach procesorów da się połączyć aby użyć opcji net Render w Maxie ? :)
Napisano 5 Marzec 200322 l Wedlug mnie tak- jak masz okazje do takiego renderowania to to sprawdz po prostu pozdrowienia tomek;)
Napisano 7 Marzec 200322 l Autor Dzięki Tomek niemam jeszcze tego sprzętu ale mogę mieć dlatego najpierw chciałbym wiedzieć czy jest take połączenie możliwe także czekam na więcej wyczerpujących odpowiedzi !!!!:cool:
Napisano 12 Marzec 200321 l tez mam 2 compy work station athlon i server pentium ... renderowalam juz pare animacji zarowno w maya / za pomoca net menagera Muster/ i w maxie i nie mialam zadnych problemow ... / obydwa leca pod win 2k i linuxem . /
Napisano 16 Kwiecień 200321 l to ze jeden jest amd a drugi intel nie ma wogule znaczenia jedyne znaczenie moze miec predkosc prockow i lacza pomiedzy nimi i najlepiej tu urzyć kart 100MB a jesli sa tanie lub macie mozliwość zakupienia to 1000MB ale 100MB starcza i procki powinny byc przyblizone z predkoscia. bo majac 2GHz i 500MHz to raczej licho bedzie to juz lepiej dać by calość robil 2GHz co innego jak masz 2GHz i 1.5GHz no to juz jest lepiej
Napisano 21 Grudzień 200321 l Mam pytanko czy można odpalić render net na windowsie 98 bo próbowałem i nie udało mi sie :( a gdzieś czytałem że serwer musi być na win xp
Napisano 21 Grudzień 200321 l nie ja mam na 2k i leci swietnie 98 to troche zaq malo stabilne proponuje 2k :)
Napisano 22 Grudzień 200321 l Klaster miales chyba na mysli Mb a nie MB bo jezeli MB to sie jeszcze z takimi niespotkalem :D A co do tych kart 1000/100/10 to ja niewiem czy warto bo kosztuja jakies 150 pln a to i tak w praktyce przy szybkich dyskach spokojnie na 100 sie osiaga okolo 10 MB/s tak zeszybsze karty chyba mijaja sie z celem no chyba ze ktos naprawde posiada wypasiony sprzet :>