Skocz do zawartości

Zasilacz do zestawu z i7 3930k

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pewien problem natury technicznej. Otóż od połowy czerwca pracuję na zestawie opartym na procesorze jak w tytule. Składając zestaw postawiłem na to aby pracował w ciszy (wygłuszona obudowa) i tu pojawia się pewne ale. Zauważyłem że w czasie kiedy komputer jest obciążony (np renderuje) a ja uruchomię przeglądarkę internetową to dochodzą do mnie ciche pulsujące dźwięki przypominające chrobotanie (dźwięk utrzymuje się przez pare sekund chyba do czasu aż się strona nie załaduje w całości po czym cichnie, gdy wchodzę na inną stronę sytuacja się powtarza). Podobną przypadłość zauważyłem wczoraj składając sekwencję obrazów w film w vegas pro. Podsumowując dźwięki pojawiają się gdy jest skok wydajności. Początkowo myślałem że jest to wina jakiegoś wiatraka ale po zdemeontowaniu panelu bocznego odnoszę wrażenie że źródłem dźwieków jest zasilacz (OCZ 700W). I tu pojawia się pytanie czy taka moc nie jest za mała do takiego zestawu. Dodam że w skład podzespołów komputera wchodzą jeszcze dwa dyski: jeden SSD i drugi klasyczny HDD, k graficzna GF 560Ti. Jak by ktoś doświadczony mógł się wypowiedzieć na temat. Dzięki i pozdrawiam

- - - Updated - - -

Jeszcze dodam, może to istotne, że karta sieciowa jest zewnętrzna na usb

• Odpowiedzi 0
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic