Napisano 12 Październik 201212 l Witam! Zwracam się z prośbą do użytkowników Photoshopa CS6 - jaką kartę graficzną polecacie? Obecnie posiadam GF 9800 GT (windows7, 4bg ram, AMD black edition phenom II x4 955) no i nie wygląda to najlepiej. Program chodzi niestabilnie, potrafi zawieszać się w sumie na każdej operacji, ogólnie jest cholernie kapryśny w porównaniu do CS5. Często też jakby się "zapycha" tak że nie ma pamięci RAM na jakąkolwiek czynność (komunikat o zbyt małej pamięci RAM) i jedyne wyjście to restart programu. Nie pomaga wł/wył dopałki od GPU, przestawianie dostępnej pamięci dla PS-a czy też zmiany cache dla małych i dużych plików z rózną ilością warstw. Pamięć wirtualną (plik stronicowania) mam ustawioną dla każdej partycji więc też raczej odpada. Moje pytanie to co byście polecali, jakie macie konfiguracje i jak u was zachowuje się PS CS6. Pozdro.
Napisano 12 Październik 201212 l Ja tylko dodam od siebie, że na GTX 560Ti chodzi stabilnie, ale czasami (nie tak rzadko) przy włączaniu/wyłączaniu warstw pojawiają się białe kwadraty, czasem wielkości całego pola roboczego.
Napisano 12 Październik 201212 l Autor To o czym piszesz mam czasem ale przy zmianie rozmiaru pędzla - na 1-2 sek. robi się czarno. Rozważam właśnie kartę która masz =].
Napisano 16 Październik 201212 l GPU nic nie pomaga podczas normalnej pracy, jego dzialanie widac przy niektorych filtrach itp.