emmilius Napisano 12 Październik 2012 Napisano 12 Październik 2012 Witam! Zwracam się z prośbą do użytkowników Photoshopa CS6 - jaką kartę graficzną polecacie? Obecnie posiadam GF 9800 GT (windows7, 4bg ram, AMD black edition phenom II x4 955) no i nie wygląda to najlepiej. Program chodzi niestabilnie, potrafi zawieszać się w sumie na każdej operacji, ogólnie jest cholernie kapryśny w porównaniu do CS5. Często też jakby się "zapycha" tak że nie ma pamięci RAM na jakąkolwiek czynność (komunikat o zbyt małej pamięci RAM) i jedyne wyjście to restart programu. Nie pomaga wł/wył dopałki od GPU, przestawianie dostępnej pamięci dla PS-a czy też zmiany cache dla małych i dużych plików z rózną ilością warstw. Pamięć wirtualną (plik stronicowania) mam ustawioną dla każdej partycji więc też raczej odpada. Moje pytanie to co byście polecali, jakie macie konfiguracje i jak u was zachowuje się PS CS6. Pozdro.
Mozo Napisano 12 Październik 2012 Napisano 12 Październik 2012 Ja tylko dodam od siebie, że na GTX 560Ti chodzi stabilnie, ale czasami (nie tak rzadko) przy włączaniu/wyłączaniu warstw pojawiają się białe kwadraty, czasem wielkości całego pola roboczego.
emmilius Napisano 12 Październik 2012 Autor Napisano 12 Październik 2012 To o czym piszesz mam czasem ale przy zmianie rozmiaru pędzla - na 1-2 sek. robi się czarno. Rozważam właśnie kartę która masz =].
kitamo Napisano 16 Październik 2012 Napisano 16 Październik 2012 GPU nic nie pomaga podczas normalnej pracy, jego dzialanie widac przy niektorych filtrach itp.
Rekomendowane odpowiedzi