xedo Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 Witam serdecznie! Na wstępie dziękuję wszystkim za pomoc w opanowaniu Maxa i vray'a - bez tego forum byłoby mi znacznie trudniej, a teraz już całkiem sprawnie wykonuję wiele rzeczy samodzielnie. Chciałbym jednak prosić o pomoc w modelowaniu sofy podobnej do tej: http://www.designconnected.com/category/sofas/Ploum-seater_p5127 Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby jakoś pomóc - podesłać jakiś link do pomocnego tutoriala, lub też doradzić jak się za to zabrać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3k Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 http://www.cgarena.com/freestuff/tutorials/max/sofamodeling/sofa_modeling.html klasyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 18 Październik 2012 Autor Share Napisano 18 Październik 2012 Widziałem tego tutka, widziałem też inne o pikowanych tapicerkach, ale to nie rozwiązuje problemu. W moim przypadku nie użyje bevel profile, powierzchnie nie są nigdzie równoległe. Trzeba zupełnie inaczej do tego podejść... Ale zawsze warto było po raz kolejny popatrzeć bo to świetny tutorial :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirach Napisano 18 Październik 2012 Share Napisano 18 Październik 2012 jesli widziales te tutki, a przedewszystkim przerobiles i zalapales jak sie uzywa polymodelingu razem z turbosmooth to ta sofa nie powinna stanowic zadnego problemu. W tym linku co podales nawet jest siatka widoczna (wprawdzie po wygladzeniu, ale latwo widac jak to jest wymodelowane). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xedo Napisano 19 Październik 2012 Autor Share Napisano 19 Październik 2012 Hmm, a jednak stanowi problem... Z polymodelingiem nie mam problemu, ale jako że zajmuje się glównie projektowaniem mebli twardych to z turbosmooth raczej rzadko korzystałem. Pierwszy raz muszę modelować taką sofę i trzeba będzie posiedzieć trochę żeby do pewnych wniosków i nawyków dojść. Wydawała mi się ta sofa dość łatwa - tym bardziej że siatkę ładnie widać, niestety tylko do czasu aż nie zacząłem modelować. Nie wychodzi mi to tak ładnie. Dziś jednak kolejny dzień i kolejne próby :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi