Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie!

Na wstępie dziękuję wszystkim za pomoc w opanowaniu Maxa i vray'a - bez tego forum byłoby mi znacznie trudniej, a teraz już całkiem sprawnie wykonuję wiele rzeczy samodzielnie.

Chciałbym jednak prosić o pomoc w modelowaniu sofy podobnej do tej:

http://www.designconnected.com/category/sofas/Ploum-seater_p5127

Czy ktoś z szanownych forumowiczów mógłby jakoś pomóc - podesłać jakiś link do pomocnego tutoriala, lub też doradzić jak się za to zabrać?

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano
  • Autor

Widziałem tego tutka, widziałem też inne o pikowanych tapicerkach, ale to nie rozwiązuje problemu. W moim przypadku nie użyje bevel profile, powierzchnie nie są nigdzie równoległe. Trzeba zupełnie inaczej do tego podejść... Ale zawsze warto było po raz kolejny popatrzeć bo to świetny tutorial :)

Napisano

jesli widziales te tutki, a przedewszystkim przerobiles i zalapales jak sie uzywa polymodelingu razem z turbosmooth to ta sofa nie powinna stanowic zadnego problemu. W tym linku co podales nawet jest siatka widoczna (wprawdzie po wygladzeniu, ale latwo widac jak to jest wymodelowane).

Napisano
  • Autor

Hmm, a jednak stanowi problem... Z polymodelingiem nie mam problemu, ale jako że zajmuje się glównie projektowaniem mebli twardych to z turbosmooth raczej rzadko korzystałem. Pierwszy raz muszę modelować taką sofę i trzeba będzie posiedzieć trochę żeby do pewnych wniosków i nawyków dojść. Wydawała mi się ta sofa dość łatwa - tym bardziej że siatkę ładnie widać, niestety tylko do czasu aż nie zacząłem modelować. Nie wychodzi mi to tak ładnie. Dziś jednak kolejny dzień i kolejne próby :)