Napisano 10 Sierpień 200420 l Witam :) Własnie robie sobie komete ... i stosuje Glow z Video Post'a ... wybieram że obraz renderu ma być z kamery ale gdy klikam render ... wywala mi komunikat "Camera nod found" :o ... nie rozumiem dla czego ... nawet jak kasuje kamere, i zaznaczam że obraz ma być z perspective, to i tak komunikat jest identyczny ... Postanowiłem więc zastosowac te efekty w nowym pliku na badziewnych figurach, a właściwie jeden plus cząsteczki ale nawaliłem cząsteczek :] Czyli chyba to umiem :) ... a zastosowanie na pliku z asteroidą i dwoma emiterami cząsteczek to już mam kłopoty ... ktoś wie może czemu? ... Bo ja nie :P ... Choć nie poddam się ... idę walczyc z nim dalej :) aha ... Opieram się na tym tutku i chyba wszystko robie tak jak ma być za wyjątkiem jedej rzeczy ... zamiast Particle+ ... stosuje Super Spray ... ale to raczej nie ma znaczenia ... efekt ogona nawet przyzwoity :P ... no ot jak by ktoś umiał mi udzielić pomocy będe wdzięczny EDYCJA Problem rozwiązany, jeśli można tak powiedziec bo zrobiłem odnowa :) ... ale jeśli ktoś wie dla czego w tamtym pliku nie działa, bardzo proszę o wypowieć :)
Napisano 10 Sierpień 200420 l hmmm cos musiales pochrzanic :D (wiem ze glupia odpowiedz, ale ciezko okreslic ten przypadek, moze jakby byla probka plku albo cos)
Napisano 11 Sierpień 200420 l Autor hmmm cos musiales pochrzanic :D (wiem ze glupia odpowiedz, ale ciezko okreslic ten przypadek, moze jakby byla probka plku albo cos) Hmmm ... wczoraj zainstalowałem maxa ... robiłem co robiłem ... nic nie zmieniałem w opcjach poza opcjami cząsteczek, ":kamienia" i Video Posta ... nawet kamery nie tykałem poza jej postawieniem i wycelowaniu na komete ... a tu wywalił komunikat, na co ja wywaliłem wszystko z Video Posta i zrobiłem odnowa ... to samo ... i to samo zrobiłem w nowym pliku i ku dziwo działa ... a pliku nie moge dać bo go wywaliłem ze wściekłości ... a szkoda :(