Napisano 25 Październik 201212 l Moze jest na tym forum ktos uzywajacy SketchUpa (nie pro) kto moglby mi poradzic w jaki sposob i jakim narzedziem moge pokrys skorka zamknieta krzywa 3D. Od kilku tygodni probuje zglebic tajniki SketchUpa projektujac rower poziomy. Projekty w 2D wychodza mi bez zarzutow i praktycznie nie mam na razie pytan. Problem zaczal sie gdy chcialem zaprojektowac siodlo z zespolonym oparciem. W 2d jest to dosyc trudne i postanowilem zrobic go w 3D. Na roznych tutorialach jest to szalenie proste tylko nikt nie pokazuje co on naprawde robi. Sciagnalem sobie plugin "SoapSkinBubbleTools" i probowalem zainstalowac zgodnie z instrukcja gdzie kazali wyczyscic calkowicie podfolder Tools i tam rozpakowac SoapSkinBubbleTools. Po uruchomieniu SketchUp zaczal dawac komunikaty ze brakuje mu roznych usunietych z Toolsow plikow a nawet po ich ponownym skopiowaniu funkcje SoapSkinBubbleTools nie dzialaly. W sieci jest mnostwo roznych pluginow do sketchupa ale nie jestem w stanie wszystkich wyprobowac stad moje pytanie na forum. -- Tomasz