Skocz do zawartości

Laptop dla Licealisty (początkujący grafik 2D) około 2000 zł

R0NIN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

poszukuję aktualnie laptopa dla "dziecka" w wieku gimnazjum / liceum, które interesuje się "malarstwem" (czyli zabawa w Photoshopie). W zasadzie jedyna ważna sprawa to w tym wypadku grafika (z tego co wiem), ewentualnie jakiś tablet (ale też na próbę). No może jeszcze ram, ale te 4 GB standardu najzupełniej starczy.

Czy ktoś z was trafił może na coś interesującego do tego celu w kwocie około 2000 zł ?

Zakup planuję na przyszły rok (przedświąteczne "promocje" jakoś mnie nie interesują - wiadomo co to za promocje ;p).

Moim skromnym zdaniem nie warto "na początek" wydawać więcej:

raz - jak mu się nie spodoba malowanie w PS (czytaj wersja elektroniczna) to oleje sprawę i będzie tylko neta przeglądał, ewentualnie machnie prezentacje w power poincie ;p

dwa - za rok może dwa standardowy dysk (talerzowy) będzie dziadem w związku z nowymi dyskami, więc i komp będzie dziadem (płacić teraz tysiaka za małą pojemność też nie ma sensu).

Innymi słowy - szukam czegoś "do nauki" na dwa lata :).

Nie jestem jakimś specjalnym znawcą sprzętu więc proszę o pomoc (nie chodzi mi o to aby ktoś specjalnie czegoś szukał), może ktoś przy okazji przeglądania jakiegoś sklepu trafił na coś, co mogło by się do tego celu nadać.

Jak wynajdę coś interesującego to podkleję linka do oceny (ale to pewnie w weekend dopiero).

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 0
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Popular Days

Top Posters In This Topic