Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Czołem,

"konstruktywna krytyka mile widziana :)" - to od czego by tu zacząć... ;)

Typografia mi się nie podoba - od góry idąc: niepotrzebny taki tracking w cytacie, cudzysłów użyty nie jest cudzysłowem używanym w języku polskim (a to nie forum, tylko strona i dobrze by było to poprawić :) ), tak samo w menu nie widzę uzasadnienia takiego trackingu i kobylasty trochę stopień pisma tamże, bez powietrza. Dobranie kolorów z nieuzasadnionym zależnościami white space w niektórych miejscach a w niektórych jego totalnym brakiem.

Znaczek RSS lata w powietrzu i masa pod nim i na prawo nieuzasadnionego white space.

Postać w tle na zdjęciu trochę sztucznie wygląda, na wyciętą (być może taki efekt już na samym zdjęciu był, ale nie wygląda to).

Przycisk i pole nie mają zaimplementowanego żadnego stylu, a szkoda, zawsze warto.

Stopka wygląda jakby była jedną z najważniejszych części na stronie - użyłeś w niej kilku rodzajów wyróżnień - stopnia pisma, trackingu, wersalików; podobnie w menu w footerze

Zrezygnowałbym też z cienia pod logo, to rzadko kiedy jest dobre rozwiązanie.

Spróbuj pobawić się kolorami, formą, typografią.

PS. Nie zrażaj się, tylko ucz i ucz a będzie coraz lepiej :)

Mam nadzieję, że coś pomogłem

Pozdrowienia!

Napisano
  • Autor

Dzięki za konstruktywny komentarz :)

Trudno się nie zgodzić z twoimi uwagami. Takie rzeczy umykają, jeślki ma się niewielkie doświadczenie w webdesignie. Ten niepolski cydzysłów - dopiero teraz to widzę. Trackingiem probowałem "zamaskować" użytą czcionkę - to zwykły arial/helvetica. Ale widać, że wyszło to średno. Spróbuję dodać trochę oddechu w menu. Co masz na myśli pisząc "nieuzasadnione użycie trackingu" w menu? Jakie jest uzasadnienie użycia trackingu? wyróżnienie tekstu?

RSS i szukajka faktycznie - brak ostylowania - do poprawy.

Logo - wiem, cienie są obecnie niemodne ;) spróbuję wyrzucić.

Whitespace - zgadza się, trzeba ograniczyć.