Napisano 7 Marzec 200322 l Nobry. Mam lamerskie pytania, które z mojego punktu widzenia nie są lamerskie, ponieważ jestem początkujący... Oto one: 1. Jak odpalić skrypty i pluginy do 3dsmaxa (daję Run Script i nic się nie dzieje, w ten sposób odpaliłem tylko BulletTimera)? 2. Czy można zrobić niewidzialny materiał, który będzie rzucał cienie? 3. Zapomniałem co jeszcze :P
Napisano 7 Marzec 200322 l Run Script zawsze dzila:) A co do pluginow to one sa odpalane automatycznie, tylko ich pliki musza sie znajdowac w odpowiednich katalogach, co do materialu to daj se opacity na 0, nie probowalem ale powinno rzucac cienie:)
Napisano 7 Marzec 200322 l dokładnie Synuś ma racje dajesz Opacity na 0 i obiektu nie ma widać tylko w opcjach światła Shadow zaznacz (on) i będzie cień to tyle pozdro......:D
Napisano 9 Marzec 200322 l wszyscy mieliście rację ale trzeba dać jeszcze specular level i glossines na 0 aby nie generował odbłysków światła jeśli chodzi o materiał niewidoczny, ale taki na który cień można rzucać to jako typ materiału ustalamy matte/shadow zaznaczamy recive shadows Jeśli chodzi o pluginy to muszą one by dedykowane do twojej wersji maxa lub wyższej. Pluginy wrzucasz do katalogu plugins w katalogu maxa i przy włączaniu same się ładują.
Napisano 10 Marzec 200322 l Autor zanim sprawdziłem wasze odpowiedzi, to z pluginami sobie poradziłem. Ale niestety skrypty nie chcą się odpalać. Daję runscript, wybieram plik, odpalam i ...nic :(((( Skrypty ściągnąłem z max3d.pl, mam maxa ver. 4.0. Dzięki za pomoc:P
Napisano 1 Czerwiec 200321 l No plugi się instaluje (prawie kazdy inaczej :-)) ) a Scrpyty odpala z podanego miejsca.
Napisano 1 Czerwiec 200321 l Witam, scrypt pewnie chodzi, odpalenie scryptu nie oznacza, ze bedzie natychmiast widoczny. Przeszukaj zakladki , w zaleznosci od tego jaki to scrypt , tam sie usadowi, lub tez trzeba go umiescic na zakladce recznie ...podobnie jak meshtools
Napisano 2 Czerwiec 200321 l sorki ale czy da się ustawić aby skrypty się ładowały zaraz po uruchomieniu maxa automatycznie??