Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Problem jest podejrzewam dosc błahy ale ja nie wiem co i jak wiec sie zwracam do was. Mam problem z renderem w mentalu z wszelkich widoków typu front, left right itp ...a z kamerki renderuje bez problemu i nie wiem czemu moze ktoś wie co zobić aby było oki.

• Odpowiedzi 4
  • Wyświetleń 1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Mozesz dokladniej napisac, na czym polega ten problem, bo w zasadzie, to nic nie napisales. U mnie z kazdego okna renderuje bez problemu.

Napisano
  • Autor

hmmm coś wiecej....a no może i tak .....mam dość złożona bryłkę złożoną głównie z meshów i zwykłych boksików. Chce zrobić pare widoczków płaskich które otzrymam tylkoz wievportów (chyba innych sposobów nie znam) i gdy np chce wyrenderować taki widoczek za pomoca zwykłego scanlina to wszystko jest ok ale jak tylko przejde na mentala i ten sam widoczek chce wyrenderowac to niby mental coś tam przelicza ale i tak wyświetla tylko same tło (jedna wielka plama biała bo mam tak ustaiwone tło ) i nie wiem co moze być tego przyczyną

Napisano

Jest inny sposob wyrenderowac plaskie z kamerki :P tworzysz kamerke w Left View i klikasz Ctrl + C i kamerka ci sie ustawia zgodnie z widokiem Left :)

Napisano
  • Autor

no tak tylko ze nie chodzi mi o to aby jakos to zrobic tylko dlaczego sie tak dzieje a nie inaczej ...wcześniej nie miałem tego problemu a z mentalem juz sie zabawiam ja wiem z pare dobrych miechów i jak dotąd nie było z nim problemu i nie wiem co jest grane..moze to kwestia ustawienia świateł ale nie sadze