Skocz do zawartości

Jaka ścieżkę kariery (concept design) wybrałbyś ? 2 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka ścieżkę kariery (concept design) wybrałbyś ?

• Self taught / dorabiać
      1
    • studia wzornictwo
      0
    • inne studia w PL (jakieś ASP itp)
      1
    • oszczędzać na zagraniczne uczelnie..
      0
    • kierunek nie związany (na ww) w między czasie self..
      0

Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Featured Replies

Napisano

Witam was serdecznie :)

Temat prawdopodobnie rzeka, i jak ona wije się aż wpadnie do morza. Pytanie tylko jaki tor obierze, na jakie skały i glebę natrafi..

I z tym pytaniem kieruję się do was, o waszą opinię gdybyście się w skórze mojej postawili, bo sytuację mam co najmniej nietypową, a poradzić się nie mam kogo - a kogóż innego niż takich zapaleńców i fascynatów rozrywki jak wy :)

Uczę się tego fachu na własną rękę. Wyniosłem się z domu i wynajmuję pokoik,gdyż mam nieciekawą sytuację..

Z tego wszystkiego i moja kondycja finansowa jak i zdrowotna jest co najmniej kiepska. Pracowałem, szkoda jednak mówić o w jaki sposób i o zarobkach ;D Szaro to widzę niestety, bo czas który chciałbym poświęcić na naukę, muszę poświęcić na pracę po xx godzin dziennie.

I chodź na studia za wszą radą z innych topiców wybrać się nie chciałem, to teraz poważnie to rozważam.

Kierunek: wzornictwo, bo to wydaje mi się najbardziej spokrewnione, zwłaszcza że jest paru (Feng, Robertson etc.) którzy po czymś takim dali radę.

Plan ułożyłem następujący:

- sfinansował bym ze styp. socjalnego bo się mieszczę, dorobił coś na ten cel

- pocisnął i starał się o naukowe na drugim roku (opcjonalne), może jeszcze inne stypendia, jest kilka możliwości

- każdą możliwą wolną chwilę oddał na self teaching concept artu

- każdą możliwą nadwyżkę gotówki (ironia ;D) odkładał, zaciągnął kredyt studencki i fundusze przeznaczył na kursy online (cgmw etc.) materiały/książki/gnomony itp.

- starał się o praktyki w game devie, a potem droga prosta

I tutaj prośba, wyraźcie proszę waszą opinię, czy biorąc pod uwagę zaistniałą sytuację rzucili byście się na to? Brzmi może kuriozalnie, ale brakuje mi w tym wszystkim czasu, a tutaj o to głównie oprócz możliwości sfinansowania nauki chodzi. Bo na naukę czas chcę poświęcić.

Jeśli powyższe pytanie jest dla was nudne, mam drugie: powiedzcie, gdybyście cofnęli czas, jak Wy pokierowali byście waszą drogą do tej zajedwabistej kariery? ;)

• Wyświetleń 785
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi