THE MANYSH TRAFO Napisano 21 Sierpień 2004 Napisano 21 Sierpień 2004 no co bede pisał wiele ostatnio pracuje na innych renderach niz zawsze wiec znowu pytanie o matte shadow jak to uzyskac pod tym renderem ?
greg_jg Napisano 22 Sierpień 2004 Napisano 22 Sierpień 2004 identycznie jak w sl, używasz standardowego (maxowego) materiału: matte/shadow; przy tworzeniu świateł (innych niż Mental`owskie) musisz pamiętać o włączeniu cieni i Mental renderuje.
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 no i tez tak myslałem ale to mi nie idzie tak zamiast matte shadow mam jakies krzaki i mentalowa konsola mi krzyczy ze cos nie tak jest z materiałem ! hife please
greg_jg Napisano 23 Sierpień 2004 Napisano 23 Sierpień 2004 nic się nie powinno krzaczyć :/ hmmm, jeżli za "standardowy" materiał dałeś "matte/shadow" (zmieniałeś parametry?), przypisałeś materiał do jakiegoś obiektu, dałeś światła, włączyłeś cienie (jakie dałeś ? ) to powinno być wszystko git. a możesz wrzucić tutaj te "ogłoszenie"?
THE MANYSH TRAFO Napisano 23 Sierpień 2004 Autor Napisano 23 Sierpień 2004 he he Greg juz działa zamieszłem w ustawieniach rendera za mocno i to było powodem tego problemu dzieki z odzew
Rekomendowane odpowiedzi