Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam!

Jak wszyscy w tym dziale jestem na etapie zakupu komputera. Jestem architektem i pracuje w 2d i 3d. archicad , autocad, revit, photoshop, 3ds max , te programy glownie wykorzystuje . Z tego co wyczytylame i wypytalem sei znajomych z wieksza wiedza zlozylem taki o to zestaw, oczywiscie najwazniejsza kwestia w tym komputerze to ta nieszczesna karta graficzna : gtx czy quadro ;p . im wiecej o tym czytam tym mam wiekszy metlik w glowie , ale poprzeanalizowaniu miliona postow na ten temat stwierdzilem , ze chyba jednak gtx. Prosze o ocene tego zestawu i czy ta grafika wkoncu jest ok ;p . Mysle tez nad jakas jeszzce lepsza grafika , bo mam lekki zapas pieniedzy , co byscie proponowali ? a moze jakies inne komponenty zmienic ?? prosze o rady;))) dodam tylko jeszcze ze komputer skladalem w sklepie www.arest.pl ktory zreszta polecam bo maja dobre ceny i spoko opinie.

pzdr

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

też ostatnio składałem zestaw z 3770k i do tego dokupiłem

płyte: MSI Z77A-GD65 za 640zł

grafike jak już kupować to z 2GB, ja mam geforce 660, Ti robi dużą różnice w cenie, a szczerze ja mam bez Ti i w Maxie 2012 nie widze różnicy w viewportach (kumpel ma tą z Ti)

radzę dokupic chłodzenie na procek, +150zł, ja mam thermaltake, na zaś gdybyś chciał podkręcić, ja nie podkręcam i przy renderach puszczanych na 5-6h, temperaturę najwyższą mam 55C, a znajomy z dołączanym do Intelowskiego procka wiatrakiem, ma 80-100, na obudowie są 3-4 wiatraki, w sklepie mi powiedzieli że nie ma co przerzucać kurzu z jednej strony na drugą:)

i nie wiem czy dysk 120gb SSD ci wystarczy, ja z tego zrezygnowałem, kupie przy okazji następnej maszyny, lepiej kupic drugi 1T, podzielić na windowsa i na dane...

mam revita, cada, 3dmaxa, pluginy, pakiety adobe itd. i już mam 129 gb, a kompa mam niecaly miesiac:)

jak szukasz monitora to DELL U2412M w cenie około 970zł do tego zestawiu jest miodzio...

pozdr, cieply

Edytowane przez cieply

Napisano
  • Autor

dzieki bardzo za odpowiedz;)

jak tak chwalisz ta 660 to tez sobie taka sprawie bez ti. chyba wszystko juz wiem , w razie watpliwosci bede pisal ;))

pozdrawiam