Lookas Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Bry:) Znów po latach daję znak życia i witam tych którzy mnie być może jeszcze pamiętają:) W załączniku taka sobie wizka, w założeniu cześć większej całości która się w najbliższym czasie będzie produkować:) Ale ten konkretny obiekt jest skończony:) Wrzucam oczywiście do ewentualnego recenzowania, choć przede wszystkim jako obrazek powitalny w ramach powrotu na forum:)
mirach Napisano 2 Kwiecień 2013 Napisano 2 Kwiecień 2013 Hej Witam ponownie na forum :) Praca mi sie podoba, lubie taki styl. Mam pytanko odnosnie uzyskania tego stylu, bo sam cos podobnego ostatnio robilem. To jest roznie kolorowane AO + obrysowanie toon efektem? czy jeszcze jakies cuda tam stosowales ? pozdrawiam
Lookas Napisano 2 Kwiecień 2013 Autor Napisano 2 Kwiecień 2013 :) To jest scanline + Illustrate. Żadnych cudów, choć diabeł siedzi w szczegółach, a dokładniej w materiale:) matte/shadow ma tu kluczowe znaczenie + wyczucie grubości linii. Całośc renderuje się szybciorem nawet na takiej maszynie do pisania jaką dysponuję a efekt jest atrakcyjny i nie zakłóca czytelności ilustracji.
Rekomendowane odpowiedzi