Napisano 13 Kwiecień 201311 l Witam, muszę wyrenderować animacjęn poniżej klatka poglądowa: Aktualnie mam skonfigurowaną scenę w mayi i vrayu, animacja przez większą część jest dosyć statyczna, tzn rusza się tylko to wielkie coś w srodku i ten dziwny mechanizm pod spodem, [kręci się]. Później pomieszczenie dzieli sie na 3 części i obraca wokół własnej osi w tym obiekty i światła. Dlatego - jedyne ustawienia jakie znalazłem dla tego typu rozwiązania to BruteForce/BruteForce. Sęk w tym że dosyć długo się to renderuje, w takiej fajnej jakości 1080p ok 50 min na klatke. Mam pytanie, jak to sensownie skonfigurować aby wyrenderować jak najszybciej?? Wszystkie potrzebne passy mam ustawione w Vray Render Elements. Dostałem info od kumpla żeby wyrenderować pomieszczenie bez tych poruszających sie obiektów, potem samo to co się rusza i na koniec wrzucić prosty materiał i przerenderować całość - cienie? Da się tak zrobić? Chciałbym to potem połączyć w afterze, nie rozumiem tylko za bardzo jak to zrobić... Coś na zasadzie pass contribution map? Jakieś sugestie rady...