Ten Napisano 15 Kwiecień 2013 Napisano 15 Kwiecień 2013 Witam. Po ponad rocznej przerwie postanowiłem odkurzyć stary tablet to zobaczyć czy uda mi się coś naskrobać. Jako że na razie jestem na etapie odnawiania przyjaźni z Photoshopem więc powiedzmy, że ogarniam na oko. Każda praca robiona max 3-4 godziny. Czasem mniej. Wszelka krytyka mile widziana. Poniżej kilka prac z PS i dwie z programu Krita. Krita: [ATTACH=CONFIG]90122[/ATTACH]
MacOG Napisano 16 Kwiecień 2013 Napisano 16 Kwiecień 2013 Pierwszy za ciemny, czarna "ramka, mgła" psuje najbardziej, ptaszek powinien być bardziej weselszy i kolorowy. To samo tyczy się robota, rozjaśniłbym pancerz, dodał na nim trochę rdzy i spróbował zrobić coś z twarzą. Jeśli płacze ze szczęścia to spróbuj dodać jakoś uśmiech, choć tutaj może to nie wypalić, ale np: oczy, policzki można zarumienić. Ciekawa praca, popracuj nad nią bo warto. Druga coś jest nie tak, ale nie wiem co. Niech ktoś inny napiszę bo nie chcę dać błędnej krytyki. A tak o to ładnie Ci wyszło. Trzecia, O MATKO!!! JAK W KOPALNI!!! CIEMNO!!! Robisz strasznie ciemne, lub jasne prace, używaj więcej kolorów. Czwarta, piątka, za ciemne i monotonne kolory. Dodawaj cienie pod obiektami, praca będzie wyglądała o niebo lepiej. Nie musisz brać mojej krytyki do siebie, ale jedno co się rzuca to że robisz za ciemne prace.
Ten Napisano 16 Kwiecień 2013 Autor Napisano 16 Kwiecień 2013 No fakt, nad tłem muszę dużo popracować. Te prace zasadniczo robiłem na zasadzie sprawdzenia "czy jeszcze coś potrafię". W najbliższym czasie postaram się dłużej przysiąść nad czymś.
Ten Napisano 6 Czerwiec 2013 Autor Napisano 6 Czerwiec 2013 Spędziłem ostatnio trochę czasu podpatrując różne prace i tutoriale na forum. Wirtuoz ze mnie marny ale powiedzmy, że coś powoli coś wychodzi.
Rekomendowane odpowiedzi