Kulki Napisano 30 Kwiecień 2013 Napisano 30 Kwiecień 2013 Hej napisałem do pomocy Creative ale może ktoś stąd będzie szybszy (dwa dni robocze na odpowiedź oznaczają przyszły tydzień) Napisałem do nich coś takiego: "Witam mam problem ze współpracą mikrofonu z państwa kamery (creative live cam sync hd) z programem skype. Problem polega na tym, że po zadzwonieniu lub odebraniu rozmowy gdy odzywam się mój rozmówca słyszy "pikanie" można to porównać do tego jakby wraz z głosem słychać było alfabet morse'a - uniemożliwia prowadzenie to normalnej rozmowy. Sytuacja ta mija gdy zrobię następujące czynności.. Tzn panel sterowania>dźwięk>nagrywanie>klikam na "mikrofon live cam sync hd">zaawansowanie - i tu mam domyślnie wybraną "częstotliwość próbkowania i głębię w bitach" na 2 kanałowe, 16 bitowe 44100 Hz (jakość cd) i wystarczy że przełączę tą wartość na jakąś inną np: "jakość dvd" "jakość studyjna" itp i natychmiast owe "pikanie" znika. Jednak po rozłączeniu się w skype i ponownym połączeniu się znów jest ten sam problem.. Po wejściu do panel sterowania.. dźwięki.. i przełączeniu się np z powrotem na "jakość cd" "jakość dvd" - dowolną wszystko znów jest ok. I tak trzeba robić za każdym razem gdy się z kimś połączę. Dodam jeszcze, że łączenie jest za pomocą video rozmów, w skype mam w "ustawienia audio" wybraną państwa kamerę. A problemy te pojawiają się po podłączeniu samej kamery, po zainstalowaniu oprogramowania z państwa strony tzn "live central 3" i występują zarówno z włączoną jak i wyłączoną redukcją szumów w "live central". Przy instalacji programu live central pojawia się również komunikat że sterowniki jakie mam do kamery są najnowsze. Także bardzo proszę Państwa o pomoc w sprawie tej kamery." Takie coś im wysmarowałem może ktoś wie jak można sobie z tym poradzić? Z góry dziękuję za pomoc!:) Link do kamery: http://pl.store.creative.com/kamery-internetowe/live-cam-sync-hd/218-21329.aspx
Rekomendowane odpowiedzi