Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Ściągnąłem z internetu Softimage XSI i mi nie działa. Gdy zainstaluję program i klikam na ikonę uruchamiającą to zamyka mi program i wyskakuje że nie może go uruchomić. Jeżeli ktoś spotkał się z takim problemem i go rozwiązał lub wie jak rozwiązać to byłbym wdzięczny za odpowiedz

• Odpowiedzi 15
  • Wyświetleń 3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

a jaka wersje sciagnales ?? Jaki system, i inne nieistotne rzeczy bys podal :)

Napisano

Jeśli ściągnąłeś ze strony softimage.com i masz windowsa xp to powinno działać bez problrmu.

Napisano

hehe Batou niekoniecznie :) ja sciagnalem z Softimage wersje exp do HL2 i raz wystartowal, powiedzial ze potrzebuje rozdzielczosci 1280 ale go olalem, za nastepnymi razami sie odpalal i wypisywal ze nie moze znalezc layoutu i pozostawalem tylko z gorna belka menu, i tak zwana kiszka byla :( a chcialem sie zapoznac z nim nawet

Napisano

Nigdy nie miałem problemu, ani z demami ani z pełnymi wersjami XSI. Wymagają tylko wysokiej rozdzielczości 1280 i to wszystko. Przy mniejsze obcięty jest interface a w najnowszej wersji 4.0 'jedynie' boczne panele.

Jeśli nie znalazł layoutu to znaczy że mu go skasowałeś. Xsi tworzy na dysku C katalog users w którym być może owe layouty się znajdują.. nie wiem, nie sprawdzałem. Po jego przypadkowym skasowaniu mogłeś mieć taki kwiatek.

Napisano

kurcze to bylo tak ze go wylaczylem i wlaczylem ponownie nic po drodze nie robiac, ale sprawdze go raz jeszcze if u say so :) a rozdzielczosci powyzej 1024 nie pociagne bo mam LCD takie ze to max jest :(

Napisano

No to jeśli nie masz ver. 4. to zapomnij o jakiejkolwiek pracy i sobie daruj dopóki nie będziesz mieć monitora który pociągnie wysoką rozdziałke.

Napisano

big white ninja bardziej precyzyjny? Sciagnoles demko? Czy uruchomiles p2p i yeehaa?;o.pzdr

Napisano

nie batou wymaga 1280 ale ja spokojnie ją puszczalem na 1024 tylko ze trzeba samemu sobie zrobic layout albo w necie np. na xsibase są layouty pod 1024

Napisano
  • Autor

Mojego problemu nadal nie rozwiązałem i narazie nie będę go rozgryzał, bo wziąłem udział w bitwie, a mam spore zaległości w szkole więc do rozpoczęcia roku szkolnego muszę stworzyć jak najwięcej.

Nie wiem skąd jest ta wersja bo dostałem ją od kumpla. Po rozpakowaniu mam katalog "Xsi40fin" a w nim dwa pliki "setup_XSI_4.0_MSWin32" i "setup_XSI_Client_4.0_MSWin32". Uruchamiam pierwszy(idzie instalka), a gdy potem uruchamiam program wyskakuje błąd i się zamyka

Napisano

Przypominam że dyskusje o piractwie są zabronione na forum.

Jaki błąd ci wyskakuje?

Jaka to wersja XSI? Pełna 4 to : Build Version : 4.0.2004.0601

Bzyku : Oczywiście że masz rację. Jak zawsze zapomniałem o tym.

Tylko nie wiem czy te Layot`y działają w wersji EXP.

Napisano

No są tez layouty dla EXP.

big ninja a SPM server masz ?? jak nie to chyba masz kiepskiego pirata

Napisano
  • Autor

TO NIE JEST PIRAT !!! Kumpel przyniósł mi płytę i okazało się że jest ona z jakiejś gazety, ale komunikatu narazie wam nie podam bo musiałbym instalować wszystko jeszcze raz. Obecnie nie kontynuujcie tego wątku puki bitwa się nie skończy !

Napisano

Jak jest z gazety to jest to najpewniej EXP albo wersja XSI do Halflife 2.

Jak podasz komunikat to może coś się wymyśli :].

Bzyku : Nie wiesz czy można ściągnąć layout do ver.4 pod 1024 na 768?

Napisano

Layouty z xsi 3 i 3,5 w xsi 4 nie dzialaja poniewaz w xsi4 lay jest napisanu w xml'u. Stare Leye sa rozpoznawane w nowym xsi jako panele. Batou na razie nigdzie nie ma leya pod 1024. Jak chcesz to daj znac zrobie ci taki i juz