Napisano 2 Czerwiec 201311 l Witam, podczas renderowania w iray'u w 3ds max 2014 pasek procesu dochodzi do 100% Baking Environment... i nie następuje renderowanie. Ekran podglądu renderu pozostaje czarny. Dodatkowo podczas próby anulowania zawiesza się program. Jak widać na załączonym obrazku nie dotyczy ten problem rozbudowanych scen. Dodam że w maxie 2013 nie było tego problemu. Czy ktoś z was też miał ten problem? W jaki sposób można go rozwiązać? Z góry dziękuję i pozdrawiam. [ATTACH=CONFIG]90677[/ATTACH]
Napisano 5 Czerwiec 201311 l Autor Przy otwieraniu programu przez Change Graphics Mode i ustawieniu trybu na "Legacy OpenGL" odpala się render. Żaden inny tryb nie działa. Wywnioskowałem ze jest to kwestia Direct3D 11 który (chyba?) został wprowadzony w tej odsłonie max'a a moja karta graf może tego nie obsługiwać. Ale wtedy przychodzi pytanie dlaczego tryb z Direct'em 9 nie działa? Dodam, że sterowniki mam aktualne, oprogramowanie legalne na studenckiej licencji a sprzęt to: Windows 7 64bit HP Intel Core 2 Duo CPU P7450 2.13 GHz GF GT 240M 3 Gb ddr3 Nie jest to potwór, ale w 2013 wszystko działało bez zarzutów.