_BERGINYON_ Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Mam takze nastepny problem,podobno ta opcja jest dostepna dopiero w 3ds maxie 6,mam ta wersje,dlatego prosze o pomoc.Chodzi o rendering sceny do pliku avi,przy uzyciu 3 target kamer.Niestety potraie wyrenderowac film tylko z jednej kamery,nie potrafie uzyc wszystkich trzech kamer by zrobic filmik,ktory np: pokazywalby po koleji prace tych kamer.Dzieki za pomoc.
Arnet Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 po zadanym pytanie wnosze, ze jestes swiezy w te klocki. albo nie okresliles dokladnie co kcesz uzyskac w efekcie koncowym i ja nie zrozumialem... ale mimo to sprobuje pomocs... sa 3 mozliwosci: 1. jezeli chcesz to zrobic tylko w maxie to zainteresuj sie opcja Track View, 2. jezeli uzywaz softu to montazu to wyrenderuj po kawalku z innej kamery i zmontoj na koncu 3 a jesli chodzi o to, aby w jednej klatce byly ujecia z 3 kamer no to renderujesz wszystko z osobna i niezbedny bedzie tutaj soft do montazu, np. adobe premiere/afer efects lub combustion.
_BERGINYON_ Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 Ano dzieki podsunoles mi pewien pomysl:) wyrenderuje kazda kamerke z osobna a potem polacze to w deluxe video makerze:) nie pomyslalem o tym a to proste,zreszta nawet jakbym chcial podzielic klatki,to takze mozna juz wyrenderowanego avika po prostu podzielic.
_BERGINYON_ Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 jesli nie podoba ci sie moj temat,nie musisz go czytac,proponuje ci wcisnac alt-f4 i bedziesz mial problem z glowy...
sanki Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=484 widac ze nie za bardzo czytales regulamin, lakoniczne rendering niewiele nam mowi o naturze problemu i tutaj wlasnie dopatruje sie powodow prosby hindusxxx. Dobre wychowanie tez jest mile widziane, wiec obaj moglibyscie stonowac troche zarowno prosbe jak i odpowiedz na nia. P.S. Mozesz to zrobic przy pomocy video-posta (poczytaj helpa na ten temat) odpowiednio ustawiajac kolejke renderingu z poziomu 3dstudio
krzysiaczek Napisano 30 Sierpień 2004 Napisano 30 Sierpień 2004 Sanki ma rację. Nareszcie ktoś zauważył Video Post. A przy okazji: Co ma niby biedak w Track View zrobić? Sanki, wiesz o co chodzi?
Rekomendowane odpowiedzi