Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam takze nastepny problem,podobno ta opcja jest dostepna dopiero w 3ds maxie 6,mam ta wersje,dlatego prosze o pomoc.Chodzi o rendering sceny do pliku avi,przy uzyciu 3 target kamer.Niestety potraie wyrenderowac film tylko z jednej kamery,nie potrafie uzyc wszystkich trzech kamer by zrobic filmik,ktory np: pokazywalby po koleji prace tych kamer.Dzieki za pomoc.

• Odpowiedzi 6
  • Wyświetleń 1,1k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

po zadanym pytanie wnosze, ze jestes swiezy w te klocki. albo nie okresliles dokladnie co kcesz uzyskac w efekcie koncowym i ja nie zrozumialem...

ale mimo to sprobuje pomocs... sa 3 mozliwosci:

1. jezeli chcesz to zrobic tylko w maxie to zainteresuj sie opcja Track View,

2. jezeli uzywaz softu to montazu to wyrenderuj po kawalku z innej kamery i zmontoj na koncu

3 a jesli chodzi o to, aby w jednej klatce byly ujecia z 3 kamer no to renderujesz wszystko z osobna i niezbedny bedzie tutaj soft do montazu, np. adobe premiere/afer efects lub combustion.

Napisano
  • Autor

Ano dzieki podsunoles mi pewien pomysl:) wyrenderuje kazda kamerke z osobna a potem polacze to w deluxe video makerze:) nie pomyslalem o tym a to proste,zreszta nawet jakbym chcial podzielic klatki,to takze mozna juz wyrenderowanego avika po prostu podzielic.

Napisano
  • Autor

jesli nie podoba ci sie moj temat,nie musisz go czytac,proponuje ci wcisnac alt-f4 i bedziesz mial problem z glowy...

Napisano

http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=484

widac ze nie za bardzo czytales regulamin, lakoniczne rendering niewiele nam mowi o naturze problemu i tutaj wlasnie dopatruje sie powodow prosby hindusxxx.

Dobre wychowanie tez jest mile widziane, wiec obaj moglibyscie stonowac troche zarowno prosbe jak i odpowiedz na nia.

P.S. Mozesz to zrobic przy pomocy video-posta (poczytaj helpa na ten temat) odpowiednio ustawiajac kolejke renderingu z poziomu 3dstudio

Napisano

Sanki ma rację. Nareszcie ktoś zauważył Video Post. A przy okazji: Co ma niby biedak w Track View zrobić?

Sanki, wiesz o co chodzi?