Priest van Death Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 Witam mam nastepujące dwa problemy: 1a) Tworzę boxa 1b) Odwracam normalne 1c) Wkładam do środka omni przy podłodzie i włączam shadow map Po przerenderowaniu dwie ściany w miejscu łączenia się z podłogą posiadają cienie, tak jakby były oderwane od podłogi, a nie są. 2a)Zapisuję animację do avi 2b)Wybieram codec Przy wyborze codeca obojętnie jaki wybiorę nie mogę zmieniać parametrów codeca, tzn mogę ale po wyjściu z okna ustawień codec wraca do przedostatnich ustawień Będę ogromnie wdzięczny za jakąkoliwiek pomoc
dr Ug Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 ad 1). sprobuj tego: http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=4042
sanki Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 drugie, hmm, no nie wiem to moze byc wina kodeka, sprobuj uzyc innego. U mnie czesc nie pozwala na zmiane ustawien a w innych dziala bez zarzutow
Priest van Death Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 Po dokładnych oględzinach stwierdzam, że cień jest zarówno wokół podłogi jak i wokół sufitu i wygląda jakby podłoga i sufit byłt o kilka milimetrów za małe. Pomysł dr ug nie pomaga. Sanki z wszystkimi codecami tak mam że mogę zmieniać parametry, a jak jeszcze raz wejdę w ustawienia to widzę obraz z przed ustawień
Priest van Death Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 A tak za pamięci jak ustawiam coś w oknach innych niż perspective to w tym oknie widok zmienia mi się na bounce box jak to dziadostwo wyłączyć ?
crys Napisano 27 Sierpień 2004 Napisano 27 Sierpień 2004 STRG+L ? nie wiem czy dobrze zrozumialem...hmm
Priest van Death Napisano 27 Sierpień 2004 Autor Napisano 27 Sierpień 2004 STRG a co to jest, pierwszy raz widzę taki skrót
crys Napisano 28 Sierpień 2004 Napisano 28 Sierpień 2004 ups, sorry tylko raz, przed laty siedzialem przed polska klawiatura. To bedzie ten pierwszy z lewej na dole. W ang. ->Ctrl (control)
Rekomendowane odpowiedzi