Krzychu78 Napisano 12 Sierpień 2013 Napisano 12 Sierpień 2013 (edytowane) Witam i prosze o pomoc w sprawie renderingu efektu Glow. Mam 3ds max 2012 i uzywam Mental Ray. Render: 1920x1080, 25fps, FG Low, Diffuse Bounces 4, GI, Project Points From Positions Along Camera Path, Single File Only (Best for Walkthrough and Stills). Moja scena to obiekty-skaly na powiedzmy pustyni i 4 swiatla-kule (PhotometricLight-Ray Traced Shadow-Light Shape Visible in Rendering) poruszajace sie dookola. Kamera podaza za jednym z nich. [ATTACH=CONFIG]91351[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]91352[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]91353[/ATTACH] Pytanie:dlaczego nie zrobie tego w post? Nie, poniewaz podoba mi sie wlasnie ten efekt z Maxa, a czas renderingu moze byc jaki jest. Ustawienia standardowe, zaznaczone wszystkie 4 swiatla. W pierwszych 33 klatkach dwa swiatla widoczne i z efektem Glow. Od 34 klatki jedno ze swiatel blizej kamery traci efekt, a drugie w tle nadal swieci z Glow. W testach, ktore zrobilem pozniej wyszlo tak, ze efekt glow pojawia sie co ktoras klatke, czasami u wszystkich swiatel, lub tylko jednego lub drugiego, trzeciego itd. Nie rozumiem dlaczego akurat tak. Edytowane 12 Sierpień 2013 przez Krzychu78
Rekomendowane odpowiedzi