Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam,

Niedawno zaczęłam 'zabawę' z 3d maxem, używam wersji 2013, jeszcze nie znam wszystkich opcji które bym chciała. ;) Puściłam sobie render z lepszymi parametrami i rozdzielczością , pojawia się jedno okienko gdzie jest postęp procesu i wszystkie informacje, możliwość anulowania i pauzy i drugie okno, w którym widać renderowany obraz i postęp, ikonki z możliwością zapisu itd. Render idzie już trochę czasu, został ostatni etap i chcąc sobie zminimalizować okno z obrazkiem, zamknęłam je :( render dalej sobie idzie do przodu, coraz więcej procent, komputer pracuje ale nie wiem jak z powrotem włączyć to okno z obrazkiem, ewentualnie jak zapisać ten render jak nie mam widoku obrazu? Bardzo proszę o odpowiedź, mam nadzieje, że te godziny renderowania nie poszły na marne.. :(

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 1,3k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Poczekaj aż skończy

- - - Połączono posty - - -

potem klikasz GUID-BFDB5062-97D8-4E55-91FB-D45E417DDC52-low.png i zapisujesz dyskietką :D

- - - Połączono posty - - -

ale podczas renderowania jak zamkniesz to już się nie włączy (przynajmniej ja nie wiem jak)

Napisano
  • Autor

Dziękuje za pomoc :) niestety podczas tamtego renderu wyłączyli prąd w mojej okolicy i wszystko się... zepsuło ;) teraz mam kolejny problem z którym na razie sobie nie radzę... ;) trochę inny temat, ale może napisze w tym wątku, może akurat ktoś zajrzy o odpowie.

Mam zrobioną w v ray mapę hdri, ustawione parametry tak jak w tym tutorialu

. Robię wnętrze mieszkania i w jednym pomieszczeniu jest wszystko tak jak powinno, mapa tworzy widok za oknem, jest dobrze oświetlona, nie ma żadnego problemu. W drugim pomieszczeniu ( które jest po kątem prostym do poprzedniego) za oknem jest czarno. Wczoraj jak się tym 'bawiłam' to mapa za oknem była. Musiałam coś kliknąć i 'zepsułam' , ale nie mam pojęcie gdzie szukać, żeby to zmienić :)