Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

na paru tajwanskich stronach pojawily sie benchmaks ktore /jak widac na ponizej zamieszczonych grafikach / sa za chipem via . no i jak widac via wyprzedzil o pare punktow nforce .. hmm ale wyniki testow sa poki co nieoficjalne i poki co niewiwmy skad testy pochodza itd wiec poczekajmy najlepiej na oficjale testy .... ;)

tu macie panstwo pare testow jako ciekawostke :)

54697_1047037653.jpg

54697_1047037667.jpg

54697_1047037678.jpg

• Odpowiedzi 7
  • Wyświetleń 1,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Taa ciekawostka i tylko ciekawostka!

No faktycznie roznice jak cholera!

Ludzie kupujcie VIA zamiast NFORCE bo jest ~ 0.1% szybszy :D

- moze przesadzam, ale to typowa strategia rynku - testy mowia tak, wiec tak jest! Kto chce bedzie wierzyl, a kto inny kupi nowszy produkt sprawdzonej marki itd.

Osobiscie wole polegac na praktyce niz na wykresach, ktore i tak sie roznia w zaleznosci ktory produkt jest testowany, lepiej zasiegnac opinii uzytkownikow np. na forum niz wierzyc \"podplacanym\" zwyciezcom testow...

Osobiscie posiadam plyte na starszym KT 400 i jestem zadowolony :) Choc gdybym zmienil na KT 400A to moze mialbym szybszy sprzet o 0.1% ?

:)

Poza tym pokazcie mi takiego, ktory wyczuje roznice szybkosci o jedna klatke na sekunde wiecej!

To przypomina taka reklame z TV: \"...badania naukowe wykazuja ze TEN sok ma o JEDNA pomarancze wiecej, niz INNE soki!!! \"

pozdr

P.S.

A w ogole co przedstawiaja te wykresy ? Gdzie tu jakies jednostki ? no ale sa naiwni ktory wierzyc beda, nawet jesli nie wiedza w co... !

[Edited on 11-3-2003 by MareG]

Napisano

co do tych testów to jest lekka pzresada,ale oner bardziej zmierzaja do pokazania ktora firma jest lepsza. i testy sa na gierachm, czyli dla nas prawie nnie ma odniesienia.

Napisano

Hmmm. O lile mi wiadomo to Amd ma powazne kłopoty finansowe i jest na skraju banrutcwa, a jednym z pretendentów to wykupu firmy jest VIA. Więc moze w przyszłości ich Chipsety będą wydajne i dobrze wspópracować będą z Athlonem. Z całą pewnością wydawać se będą mogli specyfikacje.

Jak na razie wole jednak nForce2! i sam w najbliższej przyszłości planuje zakup płytki z tym Chipsetem. nForce2! Rulezzz. Aha i za bardzo bym się nie zdziwił gdyby powyższe testy przeprowadziłą Via :-))

Napisano

nie dobrze,,,, nie dobrze.. 0.1% wolniejszze... hehe a kto to zauważy ???

Napisano

Zgadzam sie z MarkiemG. Otoz ten 0,1% to normalnie tak duzo...cena tez bedzie pewnie dduuuuzo wieksza!!!Ja mam nForce2 i jest i dlugo bedzie OK!!!!

Napisano
  • Autor

to sa tylko testy i ja tu nikogo do kupowania nie namamwiam ....

tak dla ciekawostki i tyle ...

:|